Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Jalostusoikeus:


 

Donum Amoenus - Cami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AVO-EH

Lonkat: A/A

Kyynär 0/0

Silmät: terveet 27.5.2013 29.5.2015

TGAA: negative 27.5.2013 28.5.2015

T4/TSH: ok 27.5.2013  28.5.2015

Diluutio: D/D (vanhempien perusteella)

Lonkkaindeksi: 112

 

Cami on pikkulapsiperheessä elävä avoin, ystävällinen, rohkea ja itsevarma koira, joka suhtautuu ystävällisesti niin toisiin koiriin, kuin ihmisiinkin. Cami on osoittanut vahvoja taipumuksia jäjestämiseen, myös riistapukin nouto sujui jo ensimmäisellä kerralla ilman sen kummempia totuttamisia. Tämä vesikoira rakastaa uimista ja vedestä noutamista.

 

 

Donum Bellus - Martta

AVO-EH

Lonkat: A/A

Kyynär 0/0

Silmät: terveet 8.7.2015

TGAA: negative 24.1.2017 

T4/TSH: ok 24.1.2017 

Säkäkorkeus 42 cm (epävirallinen)

Diluutio: D/D (vanhempien perusteella)

Lonkkaindeksi: 109

 

Martta on monen kaupungin koira, joka matkustaa mielellään ihmisensä kanssa ympäri Suomen ja sopeutuu paikkaan kuin paikkaan. Välillä vanhuspalveluissa ilostuttamassa ikä-ihmisiä, välillä valmennuksia kuunnellen. Kotona Etelä-Karjalassa Martan jykevä haukku ilmoittaa vieraista, mutta kaikki otetaan vastaan häntä heiluen. Kesäisin kanoja hän mielellään vain katselee, nehän kuuluvat perheeseen. Helsingin sykkeessä ja kerrostalokodissa Martta on mitä rauhallisin ja tietää, että siellä ei vieraista ilmoiteta. Etelä-Savon maatilalla Martta käy hirviporukan mukana metsällä ja ihmistensä kanssa sienessä, patikoimassa ja sorsa- sekä metsäkanalintumetsällä. Lampaitakin voisi paimentaa, mutta Martta pitää niitä enemmän ystävinä ja liittoutuu laumaan huomaamatta.

Parasta Martasta on kuitenkin uiminen. Saimaassa, meressä tai erämaan lammissa. Tai lätäkössä. Tai mudassa. Missä vaan! Kunhan on vettä! Tai edes veden tapaista...

Lapset on Martasta ihania. Niitä pitää kuitenkin vähän puolustaa naapurin koirilta. Ja tuntemattomilta. Muissa tilanteissa Martasta isot ja pienet koirat on kavereita.

Ihmiselleen Martta on miellyttämishaluinen ja leikkisä. Välillä innostusta pitää vähän kontrolloidakin. Tottelevainen ja avoin. Luotettava ja reipas. Varma, eikä lähde - ei niin sosiaalisen -hollanninsiskoperron hullutuksiin mukaan. Jaksaa juosta, liikkua, toimia, leikkiä ja retkeillä väsymättä. Mutta rakastaa myös käpertyä koti-illan viettoon. Hyvin monitoiminen ja sopeutuu tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Sosiaalisella Martalla on paljon ihmisystäviä, vauvasta vaariin. Näin he kuvailevat Marttaa:
Seurallinen. Leikkisä. Tottelevainen. Kiltti. Ystävällinen. Innokas. Kiva. Riehakas. Ei melkein koskaa surullinen. Enigmaattinen. Pörröinen. Mussu. Anti-lempo. Oppivainen. Ahkera. Söpö. Ihana. Vilkas. Sinnikäs. Aika kiltti, aika villi, reipas ja oppivainen. Kikkara. Reipas koira. Kaunis. Lempeä. Ystävä. Lammas. Työkoira. Aito koira. Pehmeä. Vähän höppänä kaikkien kaveri. Valkoinen. Saaran Martta. Seurallinen. Touhukas. Utelias. Leikkisä. Tarkkaavainen. Hyvä vahti. Hupsahtanut karvainen heilurihäntä. Vilkas. Rodukas. Sydämellinen. Vauhdikas. Karvainen. Innostuva. Höntti. Reipas. Lempeä. Iloinen. Söpö.

 

 

©2019 Jalostusoikeus | Kennel Donum / espanjanvesikoira - Perro de Aqua Español - spanish water dog - suntuubi.com